Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lurad Salabo köpte luftslott i paradiset

En Salabo är en av många svenskar som har blivit lurade av bluffmäklaren Thai Care. Bostäderna man betalade för byggdes aldrig.

Annons
Företag bluffade. Det fanns aldrig några lägenheter som skulle byggas i Thailand. Foto: Mikael Stenkvist

I Asien hör det till vanligheterna att man köper en lägenhet eller ett hus innan det är byggt. Så när företaget Thai Care för flera år sedan annonserade att nya hus och lägenheter, med bland annat pool och spa, skulle byggas i Thailand, nappade omkring 50 svenska familjer på möjligheten att skaffa sig en semesterbostad i paradiset. Handpenningen som lades var på mellan 100 000 och 250 000 kronor.

Bygget visade sig dock med tiden vara en ren bluff. Men när detta väl uppdagades var pengarna som köparna betalat i handpenning redan borta.

En av dem som betalade för att få en lägenhet i Thailand var en Salabo i 45-årsåldern. Han polisanmälde nyligen Thai Care för grovt bedrägeri.

– Mannen skrev på ett kontrakt för en lägenhet redan 2006 och betalade i samband med detta in 232 263 kronor till företaget. Men tiden gick utan att han fick sin lägenhet. Det visade sig då att det aldrig funnits något bygglov, berättar polisinspektör Mikael Lundqvist.

En annan som skall ha blivit lurad av samma företag är före detta socialförsäkringsministern Cristina Husmark Pehrsson (M). Hon lade handpenning för att få en lyxbostad uppförd i Thailand. Men även den affären gick alltså upp i rök.

Mer läsning

Annons