Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många aktiviteter i Morgongåva

Annons
På baksidan av företagsparken stod gamla starka amazoner uppställda för Morgongåva Rallyt. Bild: Morgongåva Bild & Foto.

Solen stålade ner på alla som var i Morgongåva helgen den 7-8 maj. Det var bullriga rallybilar, myllrande loppisar och skenande tivolikaruseller, allt i galen skön blandning runt företagsparken.

Byalaget ordade den allra sista superloppisen, innan AdLibris tar över den rymliga industrilokalen för gott.

Det har varit fullbokat sedan lång tid säger loppisgeneralskan Weronica Blixt, och fortsätter med att även om vi blir av med lokalen, kommer folk till våra kommande bakluckeloppisar och andra event, för vi har verkligen jobbat upp ett starkt rykte, inte bara i grannbyarna utan även långt utanför länsgränsen. Vi har folk från Krylbo, Dalarna. Skinnskatteberg, Västmanland, och Tierp i Uppsala län. Folk har redan börjat boka plats för sin bil till nästa loppisvända.

Det är en frisk och stark försommarvind i seglet nu, säger en styrelsemedlem när vi växlar några ord, bredvid byalagets populära korvförsäljning ute i solen. När vi visar upp allt detta blir det en massa posetiv energi, som bara genererar mer energi, och folk får verkligen upp ögonen för byn mellan de två små glittrande sjöarna, utmed riksvägen. Vi har visat gång på gång att vi är mer än en blå skyllt med Sveriges vackraste bynamn. Nu laddar vi upp för nationalfirandet där det ska vara bakluckeloppis, auktion, ankrejs och en massa annat skoj.

Insänt av Mats Köbin

Det är inte bara ett starkt byalag i byn, utan MSK är en stolt och engagerad sportklubb också. Sportklubben ordnar traditionsenligt fotbollens dag, och förutom bara fotboll så anordnas tipspromenad, bouleturnering och löpning för stora och små. Alla i byn hjälper till och det är där styrkan ligger. Dessutom har vi skolan som verkligen försöker att engagera sig i byn, genom att uppmana alla vuxna att gå till biblioteket så vi inte riskera att förlora det. Det vore en katastrof för alla våra fina ungar.

Det fanns mycket att göra. Här informerar NTF:s ambassadör i Morgongåva att man bara tjänar någon futtig minut på två mil, om man kör 80 istället för 90. Bild: Morgongåva Bild & Foto.
Folk kom från när och fjärran. Här är ett ett par damer från Möklinta som var väldigt nöjda med dagen. Bild: Morgongåva Bild & Foto.
Triss i smådamer. Alicia, Mercedes och Eveline hade fullt upp vid sitt bord. Bild: Morgongåva Bild & Foto.
Stor generalskan Weronica blixt hade fullt hus i dagarna två. Upp emot 60 bord bägge dagarna, ger skönt klirr i bykassan. Bild: Morgongåva Bild & Foto.

Mer läsning

Annons