Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikafton avslutade jubileumsåret

Sala Frimurarebröder avslutade jubileumsåret med en fantastisk musikafton. Den musik de drygt 40 besökande fick njuta av framfördes av Kjell Fernström, piano, Mårten Lundgren, trumpet och flygelhorn, samt Kathy Morrow från Colorado, USA, sång och piano.

Annons
Mårten Lundgren, Kathy Morrow och Kjell Fernström.Bild: Stig Sandin

Musikafton har blivit en tradition hos frimurarbröderna, som, tillsammans med sina respektive och vänner, träffas på detta sätt för att umgås och lyssna på god musik och äta en enkel bit mat.

Kjell och Mårten är välkända musiker med bred repertoar och har glatt oss tidigare, men Kathy var hos oss för första gången. Hon träffade till och med en frimurarhustru från sin hemstat. Kathy har i några år spelat och sjungit i Sverige och planerar att komma tillbaka.

Om Kathy har det sagts att hon, på den breda jazzmarknaden, är en av världens mest okända underbart charmiga och svängande jazzsångerskor. Vi kan bara hålla med om de senare omdömena – för oss är hon nu välkänd.

Kjell, Mårten och Kathy gav oss verkligen en härlig afton. Spelglädjen och professionalismen gick inte att ta miste på. Spontant blev det också en dansrunda på det lilla scengolvet. Faktiskt så började Kathy som dansare. Vi fick lyssna till bland annat Night and Day, As Time Goes By och Summertime. Ja, då förstår ni att det var en helafton.

Kathy lät också Kjell vila sig en stund och tog över pianot i svängiga Route 66.

Stig Sandin

Mer läsning

Annons