Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nationaldag i Kumla kyrkby

Annons
Ingrid Wall håller Nationaldagstalet. Bild: Ellie Johansson

Den 6 juni hölls Nationaldagsfirandet för 7:e året i rad vid Hembygdsgården.

Sedan hembygdsföreningens ordförande Inger Elison hälsat alla varmt välkomna, startade firandet med flagghissning, varunder trumpetfanfar utfördes av Camilla Eriksson. Därefter sjöngs unisont Du gamla, du fria, till musikackompanjemang. Därpå var det dags för högtidstalet, som hölls av prästen Ingrid Wall, som bor i Kumla kyrkby. Talet var mycket vackert och innehållsrikt och berörde säkerligen de flesta åhörarna.

Efter den ceremoniella delen av firandet vidtog sång- och musikunder-hållningen, som i traditionsenlig stil utfördes av Sabina och Marina. De artisterna har nämligen uppträtt här på Nationaldagen varje gång sedan starten 2004.

Det första Nationaldagsfirandet vid hembygdsgården ägde alltså rum den 6 juni 2004 på initiativ av dåvarande nyvalde ordföranden i fören-ingen – Nisse. Firandet har nu i sin helhet, kan man säga, nått tradi-tionell status.

I år hade vi i likhet med många gånger tidigare tur med vädret, så under en paus i underhållningen togs fikakorgarna fram i solskenet. Efter pausen fortsatte musikanterna att spela och sjunga ett antal fina låtar, bland annat Lyckliga gata, du finns inte mer.

Avslutningsvis tackade Inger de medverkande och delade ut försom-marblomster. Hon informerade också om kommande aktiviteter vid hembygdsgården under sommaren.

Därmed var ännu en trevlig Nationaldag i Kumla kyrkby till ända.

Nils Eriksson

Mer läsning

Annons