Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyfödda kan hamna på landstingets webb

Maria Dellham (M) och Malin Gabrielsson (KD) föreslår i en motion till landstingsfullmäktige att de föräldrar som vill ska få publicera en bild på sin nya bebis (webbis) på landstingets hemsida.

Annons

På flera landstings hemsidor finns möjlighet att titta på digitala bilder av nyfödda – webbisar. En del landsting erbjuder även föräldrar möjlighet att publicera hälsningar. Blekinges landsting har en webbisautomat, där föräldrar själva kan fotografera och publicera bilder på sina nyfödda barn. I Västmanland publiceras av tradition bilder på nyfödda endast av länets tidningar.

Det här villalltså  Maria Dellham (M) och Malin Gabrielsson (KD) ändra på – i en motion till landstingsfullmäktige föreslår de att de föräldrar som vill ska få publicera en bild på sin nya bebis (webbis) på landstingets hemsida.

– Efter förlossningen är trycket hårt från anhöriga som vill titta på bebisen. För den som snabbt vill kunna visa bild på bebisen, och kanske även skicka med en liten hälsning, gör att webbisar blir bra för såväl anhöriga, som lilla familjen och personalen, avslutar Malin Gabrielsson.

Mer läsning

Annons