Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oktoberupplevelser i Ranstaortens PRO

Annons
Pastor Agne Furingsten. Bild: Privat.

Torsdagen 7 oktober var 20 medlemmar i Ranstaortens PRO på nöjesresa till Örebro. Bussfärden gick först till Wadköping, som också kallas Örebros Skansen.

Vid Svartån och bland mängder av flerhundraåriga byggnader, ligger det anrika Café Wadköping, i en byggnad från 1800-talet. Där intogs en superb middag innan färden gick vidare till Conventum, för att uppleva nypremiären av Björn Skifs Show.

Showen var något helt utöver det vanliga. Musiken, dekoren, dansarna, trapetskonstnärerna, scenografin och framförallt Björn Skifs var helt enastående. Känslomässigt var det som att åka berg- och dalbana, då programmet var mycket varierat. Ena stunden kiknade alla av skratt åt Ernest, för att nästa stund tårögda lyssna på en vacker ballad och därefter rocka loss. Ingen av Björn Skifs hits saknades. Det var en höjdarkväll.

Tisdagen 12 oktober hade föreningen trivselträff i Stationscaféet. Ett 60-tal medlemmar hade samlats för att lyssna på dagens underhållare, pastor Agne Furingsten från missionskyrkan. Han varvade sin brokiga levnadsberättelse med att sjunga stämningsfulla visor till eget ackompanjemang på gitarr. På repertoaren fanns visor av Gunnar Turesson och Nils Ferlin. Pastor Agne Furingsten avslutade med psalmen Han är min sång och min glädje.

Under träffen informerades om studiecirklar och andra aktiviteter, serverades kaffe med dopp, såldes och förrättades dragning på åror. Festkommittén hade ordnat det trevligt, och hetsade inte upp sig trots problem med ny ugn.

Gunilla Rotter

Mer läsning

Annons