Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övertidsblockadför sopåkare

I onsdagens SA står det att läsa i rubrik och de första raderna i texten att Hebyborna inte får någon sophämtning från och med i dag. Men så är det inte. Sopåkarna är uttagna i en övertidsblockad.

Annons

Ansvariga på Samtek som kör hushållssopor menar att Hebyborna inte kommer att märka av konflikten. I alla fall inte till en början.

– Jag tror inte att det blir några problem vid en kortare konflikt, men blir den längre kan det bli det, säger Robert Ramming, tillförordnad platschef för region öst på Samtek I onsdagens SA.

Han berättar att företaget kan ta in personal som inte är ansluten till Transport vid sjukdom och det finns reservbilar i fall någon skulle gå sönder.

– Problem kan uppstå vid röda dagar mitt i veckorna. Vi kör på dem också men då på övertid. Men det blir inte möjligt att hämta sopor då om konflikten fortsätter, säger Robert Ramming.

Konflikten handlar om löneformen för de anställda som hämtar hushållssopor. I dagsläget handlar det förbud för övertid, mertid, inhyrning och nyanställningar.

Läs mer onsdagens SA

Mer läsning

Annons