Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Ranstaorten på grötfest

Annons
Tomten och tomtenissarna kommer krypande med julklappssäcken. Bild: Erwin Rotter.

Lördagen den 8 januari gick PRO Ranstaortens grötfest av stapeln i Byagården, Ranstaby. Dryga 70-talet gäster hälsades välkomna av ordförande Sören Sennebring.

Den trevliga eftermiddagen började med en julshow bestående av många av våra vanligaste julsånger och jullekar. Bland annat framfördes Tomtarnas julnatt, Tomtegubben hade snuva och låtar från Disneys julaftonsfilm. För showen stod kören Sånglust under ledning av Kerstin Ragnarsson. Kören startade i mars förra året och har 16 entusiastiska medlemmar. Deras motto är: Sånglust viktigare än sångröst. De strålade verkligen av lust och sångglädje och fick publiken med sig.

Efter den roande underhållningen var det dags att smörja kråset med julgröt och skink- eller ostsmörgåsar samt kaffe och rulltårtsbakelser. Allt smakade förträffligt. Under måltiden såldes åror och förrättades dragning på dem.

Rune Thand, medlem i både PRO och Sånglust, sjöng en många verser lång visa med bravur.

Örongodis med Sixten Bertil intog därefter scenen och underhöll med dansmusik och några av Gunnar Wiklunds hits. Många av gästerna passade på att ta sig en svängom.

Sedan var det dags för eftermiddagens höjdpunkt. Tomten och tomtenissarna kom krypande tyngda av en julklappssäck fylld av paket. Alla gäster fick varsin julklapp, som nyfiket öppnades.

Den underhållande och trivsamma eftermiddagen avslutades med sång och musik av Örongodis och applåder till trivselkommittén.

Sånglust under ledning av Kerstin Ragnarsson. Bild: Ervin Rotter.

Mer läsning

Annons