Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättspsyk hett för Salas barnomsorg

Rättspsyk på Salberga kan bli lösningen på platsbristen inom barnomsorgen. För kommunen är de fyra villorna ett hett alternativ.

Annons
Rättspsykiatrins lokaler, som landstinget hyr av kommunen, är högintressanta för den kommunala barnomsorgen. Foto: Iris Tiitto

Kommunstyrelsens ordförande, Carola Gunnarsson (C), som deltagit i den inledande diskussionen med Lokalförvaltarna och skolchefen Silvana Enelo Jansson, säger att rättspsykiatrins lokaler är mycket intressanta. Inte minst med tanke på utformningen av byggnaderna och att omgivningarna består av grönområden. Dessutom finns det en närliggande gymnastiksal som kan utnyttjas.

–Rättspsykiatrins lokaler är ett bra alternativ som jag ser det.  Sedan får vi titta på om det är byggnadstekniskt möjligt att ha barnomsorg där. Men de separerade husen är så stora att det skulle kunna rymma åtminstone två avdelningar i varje. Det kanske till och med skulle vara möjligt att bedriva både kommunal och kooperativ förskoleverksamhet där, siar Carola Gunnarsson.

Benny Wetterberg på skolförvaltningen säger att rättspsykiatrins lokaler är ett av de hetaste spåren man har att gå på just nu.

– Lokalerna är intressanta och vi behöver få i gång tre nya avdelningar redan nästa höst. Årskostnaden per avdelning är nästan två miljoner kronor, konstaterar han..

Mer läsning

Annons