Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salaborna stödjer offren i Pakistan

Annons
Det var många Salabor som stannade till vid det blå tältet, och som gav ett bidrag samtidigt som man uttryckte sitt stöd för den goda sak som Lions Club gjorde för folket i Pakistan. Bild: Privat.

Lördagen den 2 oktober, stod Lions katastroftält på torget i Sala. Lions Club Sala samlade in pengar för den av översvämningar hårt drabbade befolkningen i Pakistan.

När det inträffar en naturkatastrof eller liknande någonstans i världen, och den är av den storleken att ett land begär internationell hjälp, kommer denna begäran via FN med flera, till Sverige och MSB – Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Efter att ha gjort en snabb resursanalys och kommit fram till att tält behövs, kontaktar MSB Lions Sverige, och kommer överens om en tältleverans från Lions tältlager till katastrofområdet. Men Lions kan också besluta att skicka tält till områden som inte MSB är inblandade i.

Lions katastroftält finns nu på plats i Pakistan genom LCIF – Lions Club International Foundation, för att hjälpa dem som fått sina hem bortspolade av vattenmassorna. Tält är ett enkelt och snabbt sätt att hjälpa människor som kanske förlorat alla sina ägodelar, i denna ofattbara översvämning. I tälten kan man samla sina familjer, de få ägodelar man har kvar, och få ett nödtorftigt och tillfälligt hem i väntan på att vattnet ska dra sig tillbaka, och återuppbyggnaden kan påbörjas. När Lions skickar tält eller annan hjälp till de behövande, är det alltid så att det är Lions Club på plats i landet, som är mottagare och som på plats ser till att hjälpen kommer fram till dem som behöver den.

Hans Karlsson

Mer läsning

Annons