Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete med bion i Sala

Annons
Bild: Privat.

Vi i Ransta klass 6, håller nu på och jobbar med ett projekt som heter 6:an tar över bion. Vi samarbetar med Film i Västmanland och biografen i Sala.

Projektet har pågått sedan i mitten av mars, och resultatet är en filmvisning lördagen den 28 maj. Vi kommer att visa: Hur många lingon finns det i världen? En perfekt men lite tidig present till mamma på mors dag, tycker vi!

För att komma igång med projektet, kom Olle Bäckgren ifrån Salas biograf och Anders Westin från Film i Västmanland, och berättade om allt som måste förberedas för att visa en film. Vi delades i grupper som: dokumentationsgruppen, presentationsgruppen, cafégruppen, PR och marknadsföring, budgetgruppen, biljett och godisgruppen och maskinrumsgruppen. Fika, godis, popcorn och dricka kommer finnas att köpa, det ordnar fika och cafégruppen.

Vi har använt SO lektioner och svenska lektioner i skolan för att jobba med detta, och hoppas på att det kommer mycket folk som vill se filmen. Eventuellt överskott kommer att gå till vår klassresa till Göteborg.

Insänt av Maja Westin

Mer läsning

Annons