Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sena poliser missadestort narkotikabeslag

I torsdags morse greps tre personer väster om centrala Heby. En av de tre är nu anhållen för grovt narkotikabrott. Men att gripandena kunde ske kan Uppsalapolisen tacka en privatperson och snabba poliskollegor i Sala för.

Annons

 –Bakgrunden till varför Uppsalapolisen fått ärendet från Västmanlandspolisen känner jag inte till. Men en Hebykvinna i 40-årsåldern sitter i alla fall anhållen för grovt narkotikabrott. Hur mycket narkotika, eller vilken typ av narkotika det handlar om, är dock för tidigt för polisen att gå ut med, säger Uppsalapolisens presstalesman, Christer Nordström.

SA kan dock berätta varför tre personer kunde gripas på en mindre ort väster om Heby. Redan i tisdags stals nämligen en Saab från Augéligatan i Sala.

När samma bil vid 07-tiden på torsdagsmorgonen var på väg till en för polisen känd adress i Heby, reagerade en av de närboende.

– Mannen visste att bilen var en före detta arbetskollegas och kände att något var fel, säger polisinspektör Mikael Lundqvist.

Men när mannen ringde Uppsalapolisen för att få ut en polispatrull som kunde kolla bilen fick han ingen klarhet i när en polis kunde vara på plats.

–Mannen ringde då till Salapolisen som åkte ut till Heby direkt eftersom bilen visade sig vara stulen, säger Mikael Lundqvist.

På plats vid den adress som inringaren uppgivit greps en man från Fagersta och en kvinna från Avesta. Mannen anhölls senare som misstänkt för bilstöld, vapenbrott, ringa narkotikabrott och rattfylleri.

–Det gjordes en husrannsakan inne i huset. På golvet hittades ett skarpladdat hagelgevär. Husägaren själv var inte hemma, förklarar Mikael Lundqvist.

Det var under gripandet av mannen och kvinnan som även den nu anhållna Hebykvinnan dök upp. När hennes bil kontrollerades hittade Salapolisen en större mängd narkotika.

När sedan Enköpingspolisen ett par timmar senare åkte mot Heby var den gripna trion och narkotikan redan i säkert förvar hos Uppsalapolisen.

Mer läsning

Annons