Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Septemberaktiviteter i Ranstaortens PRO

Annons
Trubaduren Thomas Nyberg från Avesta. Bild: Ervin Rotter.

I början av september hölls kvartalsmöte i Stationscaféet. Till mötet hade det bjudits in en representant från Emporia, för visning och demonstration av företagets smarta, enkla och lättskötta mobiltelefoner, framtagna för målgruppen; nya och ovana användare.

Under mötet påbörjades planeringen av höstens och vinterns studiecirklar. Om intresse finns kan det bli uppemot ett 10-tal nya ämnesområden. Stationshuset kommer att tjänstgöra som klubbhus framöver. Mötet avslutades med fika och åror.

Onsdagsboulen fortsätter på Boulevi till och med första veckan i oktober.

Sycirkeln och ornitologicirkeln har startat.

Stationshuset har rustats upp så att det numera bland annat finns ett kapprum, plats för sextio personer mot tidigare femtio i stora salen, och ytterligare ett rum med plats för omkring tjugo personer.

Sista tisdagen i september var det trubadurafton i ett fullsmockat stationscafé. Kvällens trubadur var bejublade Thomas Nyberg från Avesta. Han är lättsam och anpassar repertoaren efter lyssnarnas önskemål. Alla inbjöds att sjunga med, och det gjordes av hjärtans lust. Under kvällen serverades goda smörgåsar, kaffe och kaka.

Under månskenspromenaden hem var det säkerligen många som fortsatte nynna Elvis Presleys och Dan Anderssons gamla låtar.

Gunilla Rotter

Alla sjöng av hjärtans lust, allra mest Kalle Hedberg, mitt i bilden. Bild: Ervin Rotter.

Mer läsning

Annons