Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuke Bernt vann mot Försäkringskassan

”En tår rann när jag läste domen. Det känns underbart att äntligen ha fått rätt”. Det säger dödssjuke Hebobon Bernt Hansson som efter flera års kamp vunnit mot Försäkringskassan.

Annons
63-årige Bernt Hansson fick en härlig överraskning fredagen den 13 maj. Då kom beskedet att han vunnit i kammarrätten.

63-årige snickaren Bernt Hansson har haft ett allt annat än roligt liv de senaste fem åren, vilket SA också berättat om i flera artiklar. Hösten 2006 föll han ihop hemma på vedbacken och sedan dess har det inte gått en dag utan att en mystisk sjukdom ger honom ett dödligt högt blodtryck med svimningsattacker, yrsel och magont som följd. Och allt detta bara han råkar anstränga sig det minsta eller lyfter på armarna. Enda gången det känns någorlunda bra är om han ligger ner och vilar på högra sidan.

Men även om han är riktigt sjuk och läkare intygat detta, så har inte sjukdomen godkänts som underlag för att få sjukersättning. Ända sedan julen 2008 har Bernt Hansson därför kämpat för att få rätt till sjukersättning av Försäkringskassan enligt de dåvarande övergångsreglerna.

Nyligen var Bernt Hanssons ärende uppe för beslut i kammar-

rätten. Och denna gav, i motsats till en tidigare oenig förvaltningsrätt, Bernt rätt till sjukersättning.

–  Domen kom fredagen den 13 maj. Jag kunde inte hålla mig utan rev upp brevet redan vid postlådan. När jag läste att jag beviljas ersättning från november 2008 fram till april 2010, rann faktiskt en tår ner för kinden, säger Bernt Hansson.

Läs mer om Bernts stora seger i fredagens Sala Allehanda.

Mer läsning

Annons