Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skottdramai Ringvalla

Natten till fredagen greps tre personer misstänka för inblandning i skottlossningen utanför Sala på torsdagskvällen. Vid skottdramat blev en 45-årig man skjuten  med flera skott.

Annons
Här i Ringvalla, väster om Sala, blev en person på torsdagskvällen skjuten i ben och mage. Foto: Mat

Tre personer greps natten till fredagen misstänkta för delaktighet i ett mordförsök i Ringvalla utanför Sala där en 45-årig man blev skjuten med flera skott. Han skadades allvarligt och fördes till Centrallasarettet i Västerås där han vårdas för sina skador.

Polisen fick larm om skottlossningen vid 22.40-tiden på torsdagskvällen sedan ett vittne sett bilar efter vägen och en man som segnade ner till marken. Polisen fick även ett samtal från en man som sade sig vara jagad av två bilar och att en bekant till honom blivit skjuten.

Polisen inledde omedelbart sökande efter de två bilarna med hjälp av helikopter och polisen i Dalarna och Uppsala län. En av bilarna anträffades straxt efter midnatt i trakten av Torstuna i Uppsala län där två personer kunde gripas. Den andra bilen påträffades i Krylbo där en man med anknytning till bilen kunde gripas.

Samtliga tre fördes under natten till polisen i Västerås för vidare utredning. Vad som låg bakom mordförsöket var under torsdagsnatten okänt, de gripna kommer att höras närmare om händelsen under fredagen.

Skottlossningen inträffade längs väg 256 vid Ringvalla strax väster om Sala. Det var ett vittne som larmade polisen. Han hade sett bilar vid väg 256 och en man som segnade ner på marken. 

Mer läsning

Annons