Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snopen Salahälaretogs på bar gärning

Två Salabor har gripits som misstänkta för häleri respektive stöld.
Polisen låg i bakhåll när det utannonserade stöldgodset skulle säljas.

Annons

Det var i lördags natt som Västeråsfirman Kungsåra bildemontering hade besök av tjuvar på sitt inhägnade område. Gärningsmännen stal vid inbrottet däck och fälgar för 50 000 kronor.

– Bildelarna var till en Porsche och stöldgodset annonserades kort efter stölden ut till försäljning på nätet, berättar polisinspektör Mikael Lundqvist vid länskriminalen i Sala.

Annonsen upptäcktes av personal på den bestulna firman och dessa bestämde sig för att ta kontakt med hälaren och visa intresse för att köpa grejerna.

Hälaren, som inte hade en aning om vem som egentligen låg bakom köpet, bestämde genast att affären skulle göras upp utanför en butik i Sala.

– Häromdagen stämde de träff och då låg polisen i bakhåll när affären skulle göras upp på parkeringsplatsen utanför butiken, säger Mikael Lundqvist.

Hälaren, som anhölls på plats, har erkänt de faktiska omständigheterna men förnekar brott.

– Under onsdagen togs ytterligare en Salabo in för förhör. Denne har erkänt brott och är misstänkt för att ha utfört stölden i Västerås.

Polisen tror dock att den gripne Salabon inte var ensam om att utföra stölden.

– De kan vara ännu fler personer inblandade, säger Mikael Lundqvist. Både den misstänkte hälaren och tjuven är i 25-årsåldern.

Mer läsning

Annons