Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommaryoga på bryggan

Annons
Bild: Urban Malmqvist .

När klockan närmar sig sju om kvällarna, låses grindarna till kallbadhuset vid Måns Ols och man stänger för dagen. Men den 15 juni smög sig en grupp personer in, barfota och iförda mjuka träningskläder med en ihoprullad matta under armen. Det var dags för Sala Gymnastikförening Gymmix, att hålla ett pass yoga ute på bryggorna!

Yoga har under de senaste 15 åren blivit oerhört populärt i Sverige. Sala Gymnastikförening har haft yoga på schemat sedan hösten 2010. Allt fler vill prova på och det finns yogaformer för alla oavsett ålder, kön och fysiska förutsättningar. Yoga är en träningsform där man får ta hand om sig själv, vara i nuet, varva ner och hämta ny energi samtidigt som kroppen blir stark och smidig. Inte konstigt att yoga är så populärt!

Gruppen på Måns Ols består av både nybörjare och vana utövare, som guidas in i yogans värld av instruktören Eva Törnblom. Med i gruppen finns också Marita Ahlin som under sommaren påbörjar sin yogalärarutbildning, så att intresserade Salabor kan erbjudas ännu mer möjligheter till yoga under hösten. Yogautövarna njöt av att få göra sin praktik under bar himmel i den vackra omgivningen, och hoppas på att vädret ska tillåta många sköna kvällar under sommaren!

Insänt av Eva Törnblom

Bild: Urban Malmqvist.
Bild: Urban Malmqvist.

Mer läsning

Annons