Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stensjömordet överklagas till högsta instans – var inget mord menar 50-åringen

Artikel 21 av 22
Stensjömordet
Visa alla artiklar

50-åringen som dömts till 13 års fängelse för Stensjömordet överklagar till Högsta domstolen.

Annons

Den 11 december 2017 skärpte Svea hovrätt Falu tingsrätts straff och dömde 50-åringen till tolv års fängelse för mord på Stensjön den 27 maj 2017.

Mannen menar att brottet bör bedömas som vållande till annans död alternativt dråp och inte mord. Han överklagade därför genom sin advokat den 8 januari 2018 till Högsta domstolen. Advokaten menar att straffet hur som helst bör mildras.

Det var den 26:e maj 2017 som 50-åringen och 46-åringen, som är släkt med varandra, tillsammans med fyra andra män åkte från Sala upp till Stensjön utanför Falun för att fiska. På morgonen den 27:e ska de ha börjat bråka och brottas. De andra i sällskapet särade på de båda. Men efter en stund ska 50-åringen gett sig på 46-åringen igen och huggit honom i halsen med en sax.

50-åringen har nekat till mord och menar att han försvarat sig i ett bråk med 46-åringen. Han har i rätten förklarat att han inte minns händelsen. 

Domen från Falu tingsrätt kom den 27 september 2017 när 50-åringen dömdes till 12 års fängelse för mord.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Dom i Stensjömordet – Tolv års fängelse för 50-åringen

Rättegången har blivit uppmärksammad i medierna då de inblandade är släkt med Fadime Sahindal, som mördades i Uppsala 2002 av sin pappa in en av landets mest uppmärksammade hedersrelaterade mord. 46-åringen och 50-åringen är inte nära släkt med Fadime.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Stensjömordet överklagas – åklagare vill ha längre straff för 50-åringen

Läs även: Straff skärps för Stensjömordet

Alla artiklar i
Stensjömordet
Annons