Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för båtrace

Det blir inget race med veteranbåtar i Långforsen i slutet av augusti. Alla politiska partier i Sala sa ja, men länsstyrelsen avslog ansökan.

Annons
31 augusti 2008 arrangerades det båtrace på Långforsen. Foto: Sofia Fors

-Klart jag är förvånad och besviken, säger Christer Ekman i Stadsutvecklingsföreningen sedan länsstyrelsen satt stopp för båtracet i slutet i augusti.

I slutet av augusti 2008 arrangerades ett race med racerbåtar från 60- och 70-talen. En publik på 1500 personer följde då de tre heaten. Kommunen, sjöfartsverket och polisen var positiva även denna gång. Men naturvårdsenheten på länsstyrelsen är negativ till ansökan (se artikel här under).

–Det rör sig om en timme och 15 minuter. Vi ser det som en trevlig stund för Salaborna och alla som besöker stan. Det är viktigt att de kan erbjudas något trevligt inom olika intresseområden med jämna mellanrum, säger Christer Ekman.

Han får medhåll av kommunstyrelsens ordförande Per-Olov Rapp (S).

– Det är olyckligt att de inte får dispens. Det här är ett bra inslag som inte hotar fågellivet i sjön och och alla politiska partier i kommunen är positiva till ansökan.

och det tycker Christer Ekman är bra.

– Men jag trodde nog att vi skulle få dispens. Jag tycker att man kan göra undantag vissa gånger.

Maria Ek, beslutande på länsstyrelsen, berättar att regeringens beslut att tillåta racet bara en gång, alltså 2008, var grunden för beslutet.

Läs mer i onsdagens SA.

Mer läsning

Annons