Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenter från USA i Sala

Annons
Tapas-middag, med från vänster: Adam Wendelin, Aja Penn-Todd, Ida Kärnsund, Nina Linder, Isabella Karlsson, Maggie Fixler, Genna Danes, Ellen Lennestål samt Hampus Broman. Bild: Lars Alenius

Varje höst kan eleverna vid Maumee Valley Country Day School i Toledo, Ohio, under tre veckor åka iväg och studera någon annanstans i världen. I år kunde de välja mellan Kina, Bahamasöarna, Spanien och Sala. Aja Penn-Todd, Maggie Fixler och Genna Danes valde att åka till Västmanlands pärla. Första veckan i Sverige passade man på att besöka Stockholm med sina värdfamiljer, och när de inte var bundna till skolan, har de naturligtvis varit nere i Sala Silvergruva. De har även provat på att spela innebandy för första gången.

De följer studierna både på Ekebyskolan och Kungsängsgymnasiet, och Salas elever kommer att få se en presentation på Powerpoint, om deras skola och hemstad. De har även fått tillfälle att umgås med de sex elever från Sala, som under det senaste året provstuderat vid Maumee Valley CDS. En kväll träffades de över en spansk Tapas-middag, där de kunde utbyta erfarenheter från de olika skolsystemen.

Lars Alenius

Mer läsning

Annons