Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svante Johansson besökte Heby Ryttarförening

Annons
Svante tillsammans med några av sina elever. Från vänster: Sissela Smith, Svante, Madelene Jansson, Amanda Burwick, Petronella Larsson och Erik Olsson. Bild: Privat

Heby Ryttarförening har haft den stora förmånen att få hit Svante Johansson hela fyra träningsdagar i augusti.

I början av augusti höll han till i Sala hemma hos Marlene Smith, och i slutet av augusti var det dags för inomhusträningar som hölls på HRF:s anläggning.

Svante har tränat Hebys ryttare i två år och han tycker att det är roligt att komma tillbaka och få följa upp ekipagen. Svante är en enormt ödmjuk människa som med sitt kunnande och sitt engagemang tillför Hebys ryttare oerhört mycket.

Vi är väldigt glada att han tar sig tid att komma till oss då han bor i Varberg, och schemat är minst sagt svettigt med tävlingar i stort sett varje helg. Svante är i dagsläget Sveriges kvarvarande bästa ryttare, och hans stora förhoppning just nu är att ta sig till VM i Kentucky, USA, med sin häst Caramell KS.

Många Hebyryttare tränar även för Pether Markne och det gör också Svante. Kontentan av det blir att det är samma röda tråd i träningarna, vilket är extra roligt.

Eftersom Svante bor så långt bort sker träningarna oftast dagtid då det är jobb och skola. Det är lite synd, för skoleleverna har ibland svårt att komma ifrån.

HRF hade även bjudit in ryttare från SORF att delta i Svanteträningarna, och det var flera som kom.

Svante Johansson. Bild: Privat.

Mer läsning

Annons