Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syföreningsauktion

Annons

En rykande kall snöyra i nordanvind mötte alla tappra besökare och medarbetare vid Sala Sockenkyrkas syföreningsauktion en kväll i november. Detta till trots syntes alla glada och nöjda och stämningen mycket god i auktionssalen. Att kung Bore sedan bjöd på en hemfärd i äventyrligaste laget har vittnats om i efterhand. Men allt avlöpte väl.

Vi samlades i kyrkan till andakt med komminister Kristoffer Dahlqvist som ledare. Promenaden ned till Sockenstugan var mörk. Inga marschaller lyste oss av förklarligt skäl denna kväll. Men kaffe med hembakt dopp väntade och avnjöts innan auktionisten Åke Lantz höjde klubban.

En mängd alster ropades ut, till en början med låga priser. Efter hand steg värderingarna och köplusten likaså.

Så kallade åror och lotterier var populära. Det var också damerna i Sockenkören med skönsång och med sin Margareta vid pianot. I allsång fick hon publiken med sig i käcka vintervisor.

Snart fanns inga stickade kramdjur, vantar, sockor, virkade löpare och pannlappar, broderade dukar, tavlor, blommor, limpor, kakor och bullar kvar på podiet.

Vinster från tio listor ur stora lotteriet delades ut och ett varmt tack till publiken och alla lottköpare framfördes av ordförande Kerstin Malmström.

Auktionen inbringade 17 781 kronor, varav 16 200 kronor fördelas mellan Lutherhjälpen, Skut, Hela Världen, IM, Världens Barn, Stiftsgården och till lokala hjälporganisationer som Röda Korset, Hela Människan, med flera.

Ellen Wenander

Mer läsning

Annons