Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trasiga tåg orsakar inställda avgångar med Upptåget – okänt när de ska vara lagade

För pendlare mellan Sala, Heby och Uppsala har beskeden om inställda avgångar på grund av fordonsbrist varit återkommande den senaste veckan. Problemen beror på att en tredjedel av UL:s tåg är trasiga.

Annons

Många resenärer på sträckan Sala-Uppsala är sannolikt frustrerade över de många inställda avgångarna med Upptåget den senaste tiden.

I dag är fyra avgångar mellan Uppsala och Sala med Upptåget inställda. Det handlar dessutom om resor mitt under rusningstrafiken.

Så här har det sett ut på sträckan sedan i slutet av förra veckan. Dagligen har det kommit meddelanden från UL om att flera avgångar ställs in på grund av fordonsbrist.

Live: SA teståker nya Upptåget

Orsaken till det här är att fem av UL:s 14 Upptåg är trasiga. Vad som gör läget än värre för UL-pendlarna västerut är att två av de tre tåg som kör mellan Uppsala och Sala finns bland dem som är på verkstaden.

Läs mer: Nu blir det plats för fler resenärer på Upptåget

UL:s presschef Sture Jonsson skriver i ett mejl till SA att han beklagar de inställda avgångarna, men att situationen snart kommer att bli bättre.

Redan idag (tisdag) lämnar ett av tågen verkstaden och ytterligare ett ska sättas i trafik i morgon. Det senare är ett tåg som kör mellan Uppsala och Sala, och med det på rälsen så ska problemen med inställda avgångar vara lösta.

De avgångar som ställs in ersätts i regel med buss av UL.

Mer trafikinformation hittar du på UL:s sajt.

Läs mer: Lugnande besked för pendlarna – ingen hastighetsnedsättning för Upptåget

Mer läsning

Annons