Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trivselträff hos Sala PRO

Annons
Hässleby- Anders roade sin publik. Bild: Liss Nordlöf.

Sala PRO:s senaste trivselträff samlade en fullsatt lokal i Folkets Hus. Efter ordförande Liss Nordlöfs välkomnande till alla åhörare och till dagens underhållare, Hässleby-Anders från Örebro, med sin maka Gerd, gavs diverse information om kommande evenemang, bland annat till Heby Folkets Hus digitala sändningar, samt övrigt aktuellt.

Hässleby- Anders var för alla en mycket positiv bekantskap. Med sin breda repertoar, smittande glädje, entusiasm och musikaliska förmåga, fick han med sig publiken i allsång av kända omtyckta melodier, till exempel; Cedermark, Snoddas, Sven-Ingvar´s, Lasse Berghagen med flera. Med enkla medel som olika huvudbonader åskådliggjorde han de personer han framförde verk av.

Stämningsfyllda lågmälda melodier av. Bland annat Dan Andersson uppskattades mycket, förutom sin sång visade Anders en stor förmåga att traktera sitt instrument som var dragspel, samt även durspel med inlevelse. Anders devis är en glädjespridare i folkton, vilket han bevisade, inte minst tillsammans med sin Gerd, som på ett hemmagjort instrument bestående av en gren med fastspikade kapsyler, förstärkte känslan av stor orkester. Tala om återbruk!

Varma applåder och löfte om att återkomma till en så uppskattande publik, avslutades så en värmande och glädjefylld eftermiddag.

Den kunniga och duktiga kaffe kommittén serverade som brukligt gott kaffe med dito smörgås.

Liss Nordlöf

Mer läsning

Annons