Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff kritik mot Framtid Sala

Oppositionsledaren Carola Gunnarsson (C) är kritisk till hur Framtid Sala bedriver sitt politiska arbete. Hon saknar dialog och öppenhet och menar att Framtid Sala ofta bestämt sig innan de politiska mötena.

Annons
Carola Gunnarsson är kritisk.

Som oppositionsledare är Carola Gunnarssons uppgift att vara en blåslampa till de styrande. Och det är hon gärna. Hon berättar att hon under våren reserverat sig mot många beslut. Och många av alliansens förslag i den strategiska planen fick nobben.

– Många av majoritetens beslut kommer för snabbt och är dåligt förberedda. Och då måste omtag göras. Det kostar och slår i slutändan mot Salaborna, anser Carola Gunnarsson.

Hon tycker att det nu händer för lite i projekt som Silvervallen och Lärkan.

– På Silvervallen och i östra kvarteren var det klart med en investerare, Andersson och Company, som ville satsa 350 miljoner kronor i området. Men då det var en konkurrens till egen verksamhet i centrum skulle planen göras om. Vad händer där nu? Det talas om Boviera och att Salabostäder ska bygga där, men det finns inga färdiga planer, fortsätter Carola Gunnarsson.

Det var tänkt att de pengar som en försäljning av Silvervallen skulle ge 2010 skulle öronmärkas för en fortsatt utbyggnad av Lärkan.

– Men där händer heller inget just nu. Jag skulle gärna vilja se att den vision, som fullmäktige tagit beslut om, fullföljs, möjligen med en och annan omkastning. Men nu är det omtag som gäller även där, fortsätter Gunnarsson.

Planerna för sjukhusområdets framtid tycker hon är ”otroligt märkliga”.

Läs mer i fredagens SA.

Mer läsning

Annons