Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två banrekord sattes vid invigning på Lärkan

Två banrekord, ett på 100 meter och ett på 5000 meter, sattes på lördagen vid Lärkans sportfält. Då invigdes Lärkans konstgräs och friidrottsanläggning med musik, idrottstävlingar samt tal av salas kommunalråd Per-Olov Rapp,S.

Annons
41-årige maratonlöparen Alfred Shemweta hade inga problem att springa 5000-metersloppet när Lärkans konstgräsplan och friidrottsanläggning invigdes.

Drygt hundratalet personer hade tagit sig till Lärkan för att få vara med om ögonblicket då den första etappen av sex i Vision Lärkan invigdes. Salas kommunalråd Per-Olov Rapp sade, efter att barnen i Blåskompaniet spelat , att den första etappen med friidrottsanläggning och en konstgräsplan kostat 14 miljonern men att det varit värt varenda krona.Hela projektet kommer dock att kosta mellan 150 och 200 miljoner innan det är klart.

-Nästa steg  är att  2012 ge plats för skridsko och bandy, förklarade Per-Olov Rapp som även avslöjade att han själv har ett förflutet som både fotbollsspelare och kulstötare.

Invigningsdagen till ära hade även tvåfaldige vinnaren av Stockholm marathon, Alfred Shemweta, tagit sig till Sala. Detta för att invigningsspringa och utmana lokala löpare på 5000 meter. Faktum är att det sattes två banrekord under invigningsdagen men vem som satte dessa och vilka tider det blev får ni läsa i Sala Allehanda på måndag.

Mer läsning

Annons