Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårmys på Mikaelsgården

Annons
Diakon Christina Teinler avtackar Åsa Lejnonclou, som underhöll på Mitt-på-dagenträffen. Bild: Barbro Edman.

Ett drygt 30-tal församlingsbor deltog nyligen i Mitt-på-dagenträffen, på Mikaelsgården i Sala, och som var den allra första för säsongen. Träffarna i fråga, som alltid är förlagda till onsdagar, har anordnats i över tio år. Publiken är en trogen skara, som alltid sluter upp, berättar diakon Christina Teinler, som var värd på träffen. Dessutom tillkommer några nya besökare varje gång. När jag började min tjänst i Sala för tio år sedan, inföll träffarna i gång i månaden. Numera kör vi tre gånger på våren och lika många gånger på hösten. Förr i tiden var besökarna något fler till antalet. Anledningen till att besöksfrekvensen har minskat, beror troligen på större utbud när det gäller möjligheter till andra sociala kontakter och mötessammankomster, dels inom vår egen verksamhet, som har breddats under årens lopp och dels andra kontaktforum som pensionärsföreningar med mera, säger Christina Teinler. Mitt-på-dagenträffen fyller dock en viktig funktion med en stunds vårmys i den grå vardagen.

Efter en inledande och välsmakande lunch, till överkomlig kostnad, intogs scenen på Mikaelsgården av vissångerskan Åsa Lejonclou från Hedemora, som tidigare har uppträtt i Möklinta församling. Hon inledde med att sjunga och spela några äldre psalmer, av bland annat Lina Sandell samt Barnatro, som för ett halvsekel sedan framfördes av Lapp-Lisa med stor bravur, även hon från Hedemora. Åsa Lejonclou bjöd också på visor av Dan Andersson och Evert Taube. Lotteriet med vinster i form av verkligt fina handarbeten, tillverkade av medlemmarna i Mikaelsgårdens Missionsförening, var ett populärt inslag under Mitt-på-dagen träffen och lotterna såldes slut på ett tidigt stadium. Barbro Edman fick köpa en enda lott, den allra sista på lottringen. Den råkade utfalla med vinst. Och det i form av en mycket vackert broderad duk av Ann-Mari Hedlund, som i många år har verkat inom Missionssyföreningen.

Mötet avslutades med att Kristina Lönn, en av medlemmarna i gruppen för Svenska Kyrkans internationella arbete, tog till orda och betonade vikten av att ge, eller hjälpa till och insamla penning gåvor, till hjälp för att bekämpa barnadödligheten i världen. Enligt uppgift dör 16 000 barn i världen varje dag till följd av undernäring. Sparbössor lämnades därefter ut till alla som var intresserad att hjälpa till.

Nästa större begivenhet med publika former på Mikaelsgården, äger rum sista fredagen och lördagen i mars månad, med årets Cabarè, som är den sjätte i ordningen, då kyrkans personal dansar, sjunger och spexar och som med åren har blivit något av en publikmagnet.

Insänt av Barbro Edman

Ulla Lindh, till vänster, och Elsy Hellberg är trogna besökare på Mitt-på-dagenträffarna. Bild: Barbro Edman.

Mer läsning

Annons