Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vassröjning vid Axsjön

Annons
Erkki Nivala är byalaget starke man i sådana här tillfällen. I bakgunden ligger röken tjock efter fullmatning av vass och sly i elden. Bild: Morgongåva Bild & Foto.

En stålande men ack så kall marssol sken på byalagets slitvargar, som gjorde sitt bästa att röja vass och sly, vid Axsjöns norra strand ut med riksvägen.

Vi har kommit en bra bit på vägen, säger ordförande Roland, men säger i samma andetag att vi har lång väg kvar. Det har sökts bidrag från Upplandsstiftelsen, men det blev dock avslag. Men det går framåt och det är meningen att vi ska gå hela vägen till Nordvästra hörnet av sjön, för att sedan gå söder ut mot Jungfrubo så småningom.

Detta är egentligen Bosse Ekroths skötebarn tilläger han. Det finns en dröm om att knyta ihop Axsjön och Ramsjön, som flankerar morgongåva genom ett vandrings stråk. Men som sagt vi tar en bit i taget. Och som vanligt är det den stora uppslutningen i byalaget som är vår styrka.

Vi blir allt fler, och alla i byn verkar vilja hugga i där det behövs.

Insänt av Mats Köbin

Systrarna Nora och Majken står vid änden av den befintliga delen av strandpromenaden. Det är inte allt för långt kvar till första delmålet vid nordvästra hörnet av Axsjön. Bild: Morgongåva Bild & Foto.

Mer läsning

Annons