Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket succéår!

Strömsbackas återvinningslada har nu drivits i ny regi i ett år och det har blivit succé. Ladan besöks i snitt av 150 köpare per dag.

Annons
Verksamhetsledarna Ola Svensson och Hilka Johansson har varit med sedan starten

Omsättningen har fördubblats på ett år och antalet anställda har gått från tre vid förra årskiftet till snart nio. Snacka om succé för Salas enda ”sociala företag”.

– Det känns bättre än någonsin. Uppslutningen från Salaborna har varit enorm. Det har gått över alla förväntningar, säger Ola Svensson, en av dem som arbetar på Strömsbacka.

Strömsbacka drivs som en ekonomisk förening där styrelsen gör ett stort ideellt jobb i bakgrunden. Medarbetarna har arbetshandikapp och är anställda med ett statligt lönebidrag på mellan 60 och 80 procent.

Förra hösten var Sala kommun på väg att lägga ner anläggningen. Det var då tre personer klev fram och ville ta över. Och det har alltså gått mycket bra.

– Det här visar att återvinning ligger i tiden. En gång var vår container vid Returen fylld på en halv dag och dagligen säljer vi ut motsvarande två containrar, fortsätter Ola Svensson.

Mer läsning

Annons