Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se platsen där en gigantisk batterifabrik ska ligga – om Västerås vinner affären

På fredag den 12 maj kommer en delegation från Northvolt till Västerås. De ska besöka den tänkbara platsen för en enorm batterifabrik som kan ge uppemot 3 000 jobb.

Annons

Västerås är en av tio kommuner som företaget Northvolt har utsett som intressant etableringsort för batterifabriken. Nu ska diskussioner föras med kommunerna innan beslutet tas. På fredagen besöker en delegation från Northvolt Västerås för att få mer information.

Läs också: Västerås ett steg närmare jättefabrik med 2 500 jobb

Deltar vid besöket gör Peter Nygårds, Fredrik Hedlund och Malin Fuglesang från Northvolt. Från Västerås stad kommer kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck (S), oppositionsrådet Elisabeth Unell (M) och stadsdirektör Bo Dahllöf. Dessutom följer andra experter från Västerås stad med för att svara på eventuella frågor.

Enligt uppgifter till VLT kommer de tio kanditaterna att bli två inom ett par veckor. Fler orter som Northvolt har utsett är Göteborg, Gävle, Luleå, Malmö, Mariestad-Skövde, Norrköping och Skellefteå, samt Fredrikshamn (Hamina)– Kotka och Vasa i Finland.

Västerås, som har över 10 procent av samtliga energijobb i Sverige, har redan stärkt sin postion som energihuvudstad genom etableringen av Amazon Web Services – men kommunen är måna om att vinna även den här affären.

Läs också: Så kraftsamlar Västerås för att få batterifabriken

För Plus-kunder: Näringslivschefen: "Det här är riktigt stort, och har vi tur pekar de på oss"

Mer läsning