Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi har en fantastisk stab i klubben"

Sweden Box Cup lockade närmare 100 boxare till Heby sporthall. Det var en besvikelse enligt arrangörklubbens ”Kermith” Fredriksson.– Vi hade hoppats på många fler, upp emot 150, säger tävlingsledaren.

Det var tredje gången som Morgongåva Boxningsklubb arrangerade Sweden Box Cup.

Tävlingsledare för förstås Micke ”Kermith” Fredriksson som tillsammans med ett stort antal medarbetare från klubben såg till att tävlingen kunde genomföras.

– Vi har en fantastisk stab här. Ett 20-tal medlemmar jobbar i princip från halvsju på morgon till tiotiden på kvällarna, berättar han i en paus mellan några matcher i diplomklassen under lördagseftermiddagen.

I årets Sweden Box Cup deltog 97 boxare från Sverige, Norge och Finland. Engelsmännen uteblev på grund av problem med pass och biljetter.

– Deltagarantalet var lite smolk i bägaren. Vi hade räknat med 130-150 deltagare, det var inte så kul, säger Kermith Fredriksson när han sammanfattade tävlingen på söndagseftermiddagen.

– Det är lite illavarslande för boxningen i Västmanland och Uppland att man anmält så lite folk. Klubbarna har verksamhet, men tävlar för lite.

Men MBK ställde upp med nio boxare. Robin Eriksson i seniorklassen och Erik Johansson samt Jakob Eriksmark i juniorklassen och övriga i diplomklassen.

– Tyvärr ligger Malena Hede sjuk. Det är synd att hon inte får visa upp sig på hemmaplan. Malena är rankad som nummer ett i Sverige i sin klass, säger Fredriksson.

Under lördagseftermiddagens pass var flera av MBK:s deltagare upp och boxades i diplomklassen. Samuel Sundberg fick sin första turneringsseger och en av de övriga diplomboxarna var Kevin Bohm som deltog i sin första turnering.

– Det var kul, men lite pirrigt i början, säger Kevin Bohm strax efter matchen och tillägger:

– Jag är nöjd trots förlusten. Kände att jag kunde ha vunnit.

I väntan på lördagskvällens matcher fanns juniorerna Erik Johansson och Jakob Eriksmark på plats i sporthallen under lördagseftermiddagen.

– Jag har varit hemma och laddat upp psykiskt. Sedan har jag kollat på andra matcher och taggat till lite, kommenterade Jakob Eriksmark den väntande matchen på lördagskvällen.

– Kvällens match är den första sedan i november. Men det är som vanligt, lite nervöst inför matchen, men det är väl så det ska vara, säger Erik Johansson när han kommenterade den stundande matchen.

Vid lördagskvällens elitgala var det så dags för Morgongåvas båda juniorer att gå upp. Både gjorde en mycket stark insats, men som tyvärr inte räckte ända fram till att vinna.