Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordförsöksåtalade 18-åringen ställs inför rätta i början av nästa veckan

Annons
Arkivfoto: Katarina StrömgrenDrygt en månad efter mordförsöket på en KSG-elev ställs nu den misstänkte gärningsmannen inför rätta.

På tisdag inleds rättegången mot den 18-åring som misstänks för mordförsöket på en 20-årig KSG-elev. Rättegången är beräknad att ta två dagar då det förutom målsägaren och den åtalade finns ett flertal vittnen att höra.

Läs också: Elev knivhuggen på Kungsängsgymnasiet

18-åringen, som greps av polis i Västerås den 26 oktober i år, högg KSG-eleven i ryggen med en 30 centimeter lång kniv efter att han först konfronterat och slagit 20-åringen för att denne suttit och stirrat på honom inne i skolan. När hugget utdelades i nära anslutning till skolområdet var kniven riktad mot offrets hals. 20-åringen hade dock änglavakt och hann vända på sig så att kniven trängde in i den ena skuldran i stället.

Läs också: Damm på kyrkogård fick tömmas efter mordförsöket

Den åtalade 18-åringen har inför rättegången medgett omständigheterna kring knivskärningen men förnekar mordförsök. Den 30 centimeter långa kniven, som en kamrat hade snattat åt honom i Västerås, menar 18-åringen att han slängt i dammen vid Nya kyrkogårdens minneslund. Polisen har tömt dammen men inte hittat vapnet.

Mer läsning

Annons