Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Genmäle på Daniel Nordströms svar

Annons

SA finns på papper, på webben, i mobilen, på facebook och även på instagram.

Slutreplik. Jag önskar att Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för Sala Allehanda, även kan läsa vad andra skriver, läs om min insändare (SA 4/1) så ser du att jag inte påstår att SA får presstöd, däremot får SA ett distributionsstöd, vilket är ett statligt bidrag som går till alla tidningar.

En lokaltidnings viktigaste uppgift är att presentera lokala nyheter, ledare, familje, sport och, kulturartiklar för dess läsare. Bevaka främst den lokala politiken, politikerna i Sala och Heby kommuner ska känna att de har ögonen på sig. Detta är viktigt för demokratin i samhället, och det är därför alla nyhetstidningar får stöd av något slag, i det här fallet distributionsstöd.Med den journalistik som nu bedrivs är det i stort ett refererande av redan fattade beslut som ingen opartisk journalist har skrivit om tidigare och allmänheten inte har kunnat bilda opinion emot, om det skulle erfordras.

När det gäller ledare har SA historiskt haft ledare som varit lokala, skrivna av chefredaktörer med lokal kännedom om vad som händer i utgivningsområdet. Kontentan av Nordströms svar var ändå att tidningen inte har några intentioner att försöka utveckla den lokala journalistiken på SA, utan att hela tiden dra ner på antalet journalister, och då blir också resultatet en sämre tidning.

Bernt-Erik Rutström, Enåker

Svar

Tack för förtydligande av distributionsstödet. Jag ber om ursäkt över att jag missuppfattade dig och trodde att du syftade på presstödet. När det gäller Sala Allehandas journalistik har vi uppenbarligen olika syn. Jag håller inte med dig om att den journalistik som Sala Allehandas duktiga redaktion gör är ”i stort ett refererande”.

När det gäller antalet tjänster lever vi i en ekonomisk verklighet där journalistiken måste bära sina kostnader. Därför har det varit nödvändigt med besparingar. När det är nödvändigt med besparingar är det också viktigt med att se över organisationen. Det har vi också gjort i Västmanland.

I vår nya redaktionella organisation kan reportrarna i Sala ägna mer tid åt den viktiga lokala journalistiken på orten. Samtidigt finns det också fler duktiga journalister i den gemensamma enheten i Västmanland som jobbar för Sala, inte minst våra så kallade liveredaktörer som ständigt uppdaterar Sala Allehandas sajt. Då blir resultatet en bättre tidning, sajt och app.

Sala Allehanda leds också av en mycket skicklig nyhetschef och stf utgivare, Cecilia Vangbo. Vår ständiga ambition är att fortsätta att utveckla den viktiga lokala journalistiken i Sala, oavsett om läsarna föredrar att läsa oss i papper, via appen eller via vår sajt.

Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons