Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om toapapper, äldrevård och kriminalvård

Annons

Om grabbarna på Salberga ska ha en chans den dagen de muckar är det viktigt att de har vårdat sin kropp med gym och bra mat så att de kan göra nytta för sig i samhället, skriver en Salabo.

I en insändare den 25 augusti blandar Erik Thorsell toalettpapper, äldrevård, kriminalvård och fattigdomen i Ryssland. Jag tror att de äldre som skulle välja helinackordering på Salberga skulle bli väl omhändertagna av internerna och få god hemlagad mat, dom skulle också få roligt och trevligt tillsammans med de kriminella. Däremot tror jag inte att de skulle uppskatta alla restriktioner vad gäller besök av anhöriga och gamla kompisar liksom möjligheten att ringa när, vem och hur som helst.

Besökare och personal föredrar säkert att internerna har möjlighet att hålla god hygien även vid magbesvär när papperna behövs utöver det vanliga, dagstidningarna är ju gemensamma så de får dom inte ta till i nödvärn. Den kommunistiska kriminalvården strävar nog inte mot samma målsättning som den svenska kriminalvården att habilitera sina fångar utan mer som straff.

Om grabbarna på Salberga ska ha en chans den dagen de muckar är det viktigt att de har vårdat sin kropp med gym och bra mat så att de kan göra nytta för sig i samhället och betala tillbaka vad de kostat samhället, med reservation för de som blir utvisade och avrättade när de kommer hem.

Låt oss inte imponeras av Erik Thorsells politiska inlägg och hoppas att hans vänner i före detta Sovjetunionen har jobbat för att deras medmänniskor i landet ska få det bättre så de inte behöver välja ett svenskt fängelse för att få ett drägligt liv, det handlar ju mer om ett kommunistiskt misslyckande.

Lars Väfors, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons