Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågen rullar mellan Uppsala och Morgongåva igen

På fredagsmorgonen drabbades spårbundna resenärer mellan Uppsala och Morgongåva när ett trasigt tåg orsakade stopp i tågtrafiken. Vid 8.35 påbörjades en bogsering av det trasiga tåget mot Uppsala.

Annons

Vid 7.30 på fredagsmorgonen meddelade Trafikverket att ett trasigt tåg på rälsen mellan Uppsala - Morgongåva orsakade stopp för tågtrafiken på sträckan. Det innefattar Upptåget samt fjärrtåg som trafikerar Dalabanan.

En prognos för när trafiken kan rulla igen finns inte och resenärerna uppmanas att kontakta sina tågoperatörer för mer information.

Salabon Mattias Wäneskog var på väg till sitt jobb på Arlanda när det fullsatta Upptåg han färdades med, som avgick 06.33 från Sala, plötsligt ryckte till vartefter det blev "väldigt tyst och halvmörkt" som han säger.

– De ropade ut att det var problem med tåget och att det inte gick att starta om och att de jobbade på det.

Haveriet ska ha skett mellan Vittinge och Järlåsa. Stämningen bland passagerarna beskriver han som lugn men irriterad. Mitt under SA:s samtal med Mattias Wäneskog ropar personalen ut i högtalarna att man ska göra ett försök att åka mot Morgongåva.

"Nu gör vi ett försök att köra mot Morgongåva. där kommer buss 848 att avgå." säger rösten. Senare hör Mattias Wäneskog av sig och meddelar att det trasiga tåget bogserades till Uppsala i stället.

I ett sms till SA bekräftar Johan Hammar på UL att företaget skickat ut ett tåg som ska bogsera det trasiga tåget.

Vid strax före nio på morgonen meddelade Trafikverket att tågen rullar på sträckan igen.

Artikeln uppdateras...

Mer läsning

Annons