Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kriminalvårdare på Salberga slog i registret efter ex-partnern – åtalanmäls

Vårdaren berättade inte heller för sin chef att ex-partnern satt på anstalten.

Annons

En kriminalvårdare på Salberga åtalanmäls av Kriminalvårdens personalansvarsnämnd efter att inte ha berättat att dennes ex satt på anstalten samt för att olovligen ha slagit på exets namn i registret.

Det var under hösten 2016 som det framkom uppgifter att en person anställd som kriminalvårdare på Salberga inte hade berättat för sin närmaste chef att hens före detta partner satt på anstalten. När vårdaren konfronterades med informationen bekräftade denne genast uppgifterna och sa att hen funderat på att berätta och att en av kollegorna visste om det. Vårdaren trodde dock inte att det var så viktigt eftersom förhållandet var över.

I samma samtal berättade vårdaren att hen slagit på exets namn i Kriminalvårdens register. Vårdaren visste att det inte var tillåtet men hävdar att hen var "desperat och stressad" vid tillfället. Vårdaren hittade ingen information vilket aktivitetsrapporten bekräftar.

Kriminalvården anser dock att även om slagningen misslyckades har vårdaren med uppsåt sökt i kriminalvårdens register på en omdömeslöst sätt.

Kriminalvårdens personalansvarsnämnd har därför i april 2017 beslutat att anmäla händelsen till åtal.

Läs även: Risk för ökade väntetider på akutmottagningen under helgen

För Plus-kunder och prenumeranter: Vittne hjälpte kvinna ut ur det brinnande huset vid den misstänkta mordbranden

Mer läsning

Annons