Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SA sätter nytt superrekord: "En otroligt intensiv nyhetsvecka ligger bakom siffrorna"

Rekord i antal sidvisningar, rekord i antal inloggade pluskunder samt rekord i antal startade tv-klipp. Redaktionen på SA lämnar ytterligare en höjdarvecka bakom sig. "Det är helt fantastiskt", säger Cecilia Rindbäck Vangbo, nyhetschef.

Annons

Redaktionen på Sala Allehanda. Katarina Strömgren, Mikael Stenkvist, Terese Ahlin, Niklas Storm, Cecilia Rindbäck Vangbo och Carola Blank. Julia Engström, biträdande nyhetschef, saknas på bilden.

Sala Allehanda sätter nya rekord sedan lanseringen av plustjänsten på salaallehanda.com, som gjordes för nästan ett år sedan. Rekordet gäller antalet inloggade kunder som tar del av plusmaterialet, det totala antalet sidvisningar på salaallehanda.com och antalet tv-visningar.

– En otroligt intensiv nyhetsvecka ligger bakom siffrorna. I dag har vi stora möjligheter att vara på plats för att rapportera när det händer saker i vårt bevakningsområde, och vi märker att våra läsare vill ta del av det materialet, säger Cecilia Rindbäck Vangbo, nyhetschef och ställföreträdande utgivare, Sala Allehanda.

I veckan som gick rapporterade SA live från bland annat Kungsängsgymnasiet efter att det hade inträffat en knivskärning på onsdagsmorgonen och även efter ett värdetransportrån i Enköping då polisen var på jakt efter de misstänkta gärningsmännen i centrala Sala.

Mycket tack vare live-sändningarna slog SA alltså sitt rekord i antal startade tv-klipp.

– Det är ett riktigt superrekord! Vi ser en helt enorm ökning av kunder som har sett våra tv-sändningar, säger Erik Sjölander, deskchef för bland annat Sala Allehanda .

– Vi arbetar i ett konstant nyhetsflöde och mycket handlar om att välja och att välja bort. De som konsumerar oss digitalt ger oss nu en tydlig fingervisning om att vi har navigerat rätt i våra prioriteringar, säger Cecilia Rindbäck Vangbo.

Läs också: Rekordmånga loggar in för att läsa Plus-artiklarna på Sala Allehanda

Förra veckan hade Sala Allehanda i snitt 1092 inloggade kunder per dag.

Med de siffrorna slår SA sina rekord i antalet inloggade kunder för tredje veckan i ordningen. Det är tack vare att de som är pluskunder i allt större utsträckning fortsätter att ta del av plusmaterialet.

– Det är mycket viktigt för oss att se att våra kunder fortsätter att använda sina konton. Det betyder ju att de uppskattar innehållet, säger Erik Sjölander.

Nyhetschefen Cecilia Rindbäck Vangbo säger att reportrarna på SA har god lokalkännedom och stark känsla för vad som intresserar och berör Salaborna. Något som alltså har gett resultat.

– Nu fortsätter vi att fokusera på att leverera material som är relevant för våra kunder.

Mer läsning

Annons