Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Totalstopp i tågtrafiken – lastbil körde in i bro

En lastbil körde in i en tågbro i Uppsala. Tågtrafiken mellan Uppsala och Sala stoppades helt men kom igång igen klockan 11.30.

Annons

Tågen mellan Sala och Uppsala är försenade på grund av en tidigare broolycka i Uppsala.

Trafikverket rapporterade klockan 9.40 på fredagsförmiddagen att en lastbil kört in i en tågbro vilken gör att det är totalstopp i tågtrafiken mellan Sala och Uppsala.

Olyckan ska ha inträffat på Svartbäcksgatan i Uppsala.

– Polisen har varit där och de har inte sett skador men vi måste av säkerhetsskäl ändå göra en översyn innan vi kan släppa på trafiken igen, säger Per Aronsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Klockan 10.30 meddelades att en broexpert är på väg och kommer att vara på plats kring klockan 11 men att det inte finns någon prognos när trafiken kan komma igång igen.

– Vi vet inte hur lång tid översynen tar men det kan gå snabbt. Då kan vi kanske släppa på trafiken vid halv tolv, säger Aronsson.

Olyckan drabbar Upptåget mellan Uppsala och Sala och fjärrtåg mellan Stockholm/Arlanda/Uppsala och Falun/Borlänge/Mora.

Tågtrafiken kom igång igen vid 11.30 på fredagen. Inspektionen visade inte på några skador på bron.

Två Upptåg blev inställda och två Upptåg avgick med försening på 45 respektive 20 minuter enligt Trafikverket. Ett Upptåg som var nära platsen när olyckan inträffade evakuerades till Börjegatan, där resenärerna hänvisades till lokalbuss 10 motUppsala C.n>

■ ■ För mer nyheter om Sala, klicka här

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

Mer läsning

Annons